1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.jpg 7.png 7.png The city council is willing to develop a housing project in a disused area in the city centre. According to present regulation, the maximum FAR assigned to the site allows new construction of up to 8400m², the 10% and 5% of which respectively reserved to retail and office surface and the remaining to residence for about 150 people. In addition, a parking lot proportionally sized to newly defined building must be inserted, even if possibly underground [the solution adopted in the project]. The challenge in this project was being able to match the requirements with the restrictions imposed by the town plan [such as height limits, distances from site borders and/or nearby buildings...]. This conditions naturally lead us to a “dychotomic” approach [hence the title]: on the North side a set of modular apartments were organically distributed, facing the south, instead, found its place everything that did not follow the rule defined [terraces, warehouses, studio flats, co-housing spaces] in three kinds o cantilevering boxes.